Onderhoud

Natuursteen is een complex materiaal en bepaalde reinigingstechnieken kunnen verkeerd uitpakken voor uw vloer, zoals het gebruik van zout om sneeuw/ijs op uw natuursteen te laten smelten, of een waterwerende behandeling wat slecht is voor de structuur van het oppervlak. Door onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in het onderhouden van natuurstenen vloeren en andere objecten. Het onderhoud kan onderverdeeld worden in een aantal methoden.

Als u oude waslagen, cementsluier, vervuilde voegen of hardnekkige vlekken (wijn, olie, roest, inkt, etc.) op uw vloer heeft, kunnen wij dit verhelpen door het grondig te reinigen. De vloer wordt tot in de poriën ontdaan van elke vorm van vervuiling. Door het te impregneren wordt uw vloer beter bestand tegen vuil en slijtage. De poriën worden opgevuld en de vloer wordt verhard.

Wij kunnen uw vloer ook voor u polijsten. Het materiaal wordt wederom verhard en de glanslaag hersteld. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een resultaat van matglans tot hoogglans. Uw vloer zal ook na deze behandeling beter bestand zijn tegen vlekken.

Heeft u een kalkhoudende vloer (marmer, travertin, kalksteen, hardsteen)? Kristalliseren is een mogelijkheid om de toplaag van een kalkhoudende vloer te versterken. De vloer zal een diepere kleur krijgen en beter bestand zijn tegen vlekken. Mineraliseren heeft hetzelfde effect als kristalliseren, maar dan voor granieten vloeren. Voor terrazzo kunt u ook bij ons terecht.

Steengoed Natuursteen Renovatie is tevens gespecialiseerd in het impregneren van natuursteen. Door natuurstenen vloeren te impregneren worden deze vuil- en waterafstotend. Het impregnant dringt door in de steen en verankerd zich. Naar wens kan het impregnant worden geleverd met een neutraal of kleurverdiepend effect.